Kako trajno izbrisati fotografije in videoposnetke iz iClouda

Oglas

Glede na škandal z zvezdniškimi goljufijami golih zvezdnikov, tukaj lahko varno izbrišete videoposnetke in fotografije iz iCloud

Z nedavnim škandalom z golimi goljufijami, kjer sta zvezdniki, kot sta Jennifer Lawrence in Mary Elizabeth Winstead, fotografije in videoposnetke domnevno pograbili iz svojega računa iCloud, vas lahko skrbi, kaj imate na svojem iPhone ali iPadu. Resnično niste ravno tako sočna tarča kot hollywoodska zvezda, Apple pa je očitno napako popravil, a vseeno se splača ostati varen.

Kako so bile slišati slike?

Glede na poročila v spletu je bil za napad na zvezdove račune iCloud v spletu uporabljen skript, ki je hitro poskušal uganiti geslo s pomočjo pogosto uporabljanih. Ko je bil dostop odobren, so hekerji imeli dostop do varnostnih kopij datotek.

Do česa bi lahko dostopali?

Številni ljudje vedo, da se slike samodejno naložijo v iCloud prek Mojega foto toka. To vam omogoča ogled nedavnih fotografij v vseh napravah in lahko delite slike in albume z drugimi ljudmi. Fotografije so privzeto shranjene v spletu samo 30 dni, na ta način pa lahko v oblak shranite le do 1.000 fotografij. Videoposnetki se ne shranijo samodejno, čeprav jih je mogoče deliti ročno.



Glede na to, da so nekatere vpletene zvezde povedale, da so bile njihove fotografije že davno izbrisane in se videoposnetki ne nalagajo samodejno, kako so hekerji kaj dobili? Manj znano je, da varnostne kopije iCloud, ki se zgodijo, ko je vaš iPhone napolnjen in je povezan z omrežjem Wi-Fi, samodejno shranijo celoten zvitek kamere, vključno z videoposnetki in fotografijami v oblak.

Če vem, da so bile te fotografije že zdavnaj izbrisane, si lahko samo predstavljam grozljivo prizadevanje, ki je šlo v to. Občutek za vse, ki so se zasačili.

- Mary E. Winstead (@M_E_Winstead) 31. avgusta 2014

Stare varnostne kopije visijo okoli, medtem ko imate še vedno dovolj prostora zanje, zato bi hekerji lahko preprosto zgrabili kopijo datoteke varnostne kopije. Nekaj ​​programske opreme, kot je Dr.Fone, vam omogoča, da naložite varnostno kopijo iCloud in iz nje izvlečete fotografije in video posnetke.

Lahko obstajajo drugi viri?

Ko so hekerji uganili pravilno geslo, je možno, da so lahko dostopali do drugih storitev s pomočjo vlomljenega e-poštnega naslova in gesel, kjer je mogoče omogočiti tudi samodejno nalaganje, na primer Dropbox. Druge naprave za shranjevanje v oblaku imajo v njih podobne možnosti. Ker večina spletnih storitev zahteva, da za dostop do njih uporabljate svoj e-poštni naslov in geslo, je pomembno, da za vsako uporabite različna gesla.

Kako izbrisati fotografije iz iClouda

Če želite izbrisati fotografije iz iClouda, morate storiti nekaj stvari. Prvič, če je slika, ki se je želite znebiti, še vedno v aplikaciji My Photo Stream (stara je manj kot 30 dni in ena najbolj 1000 zadnjih fotografij), jo lahko izbrišete iz katere koli naprave in bo odstranjena iz vseh naprav. Odprite aplikacijo Fotografije, tapnite Moj foto tok, tapnite Izberi in tapnite ikono koša. Videli boste, da so vse slike odstranjene.

Zaenkrat je tako dobro, vendar lahko fotografije iz My Photo Stream-a shranite v svoj glavni Camera Roll v katero koli napravo. Torej, za slike, ki ste jih shranili iz My Photo Stream-a, ali za slike in videoposnetke, starejše od 30 dni (ali izven zadnjih 1000), morate iti v Photos, Camera Roll. Tapnite Izberi, izberite želene fotografije in tapnite ikono koša. Ponovite za vse naprave iOS.

Nazadnje, če imate Mac ali osebni računalnik, bodo samodejno prenesli in shranili vse vaše fotografije in jih za vedno shranili. V Mac računalniku odprite iPhoto in poiščite dogodke iCloud (poimenovani so po mesecu, na primer avgust 2014 Photo Stream). Odprite tisto, ki vsebuje slike, ki jih ne želite, izberite fotografije in pritisnite Delete.

Na računalniku so fotografije shranjene v C: Uporabniki \ Slike iCloud Photos My Photo Stream. Poiščite slike, ki jih ne želite, izberite in pritisnite Delete.

Izbrišite varnostne kopije iCloud

Če se želite znebiti tistih mučnih varnostnih kopij, ki vključujejo tudi video, morate izbrisati svoje stare varnostne kopije iCloud. Iz telefona pojdite na Nastavitve, iCloud, Shranjevanje in varnostno kopiranje in nato tapnite Manage Storage (traja nekaj časa, da se ta možnost naloži, saj mora telefon prenesti najnovejše podatke). Na naslednjem zaslonu je prikazan seznam vseh naprav. Tapnite tistega, ki vas zanima, in pritisnite Delete Backup, da se ga znebite iz iCloud. Seveda se prepričajte, da ste najprej dobili primerek vseh datotek in fotografij, za vsak primer. Ponovite za vse naprave iOS.

Ustavite varnostne kopije iCloud in My Photo Stream

Če ne želite več naložiti ničesar v oblak, lahko izklopite varnostne kopije iCloud in My Photo Stream. Če se spustite po tej poti, boste morali nenehno vtikati telefon v računalnik, da ga lahko ročno varnostno kopirate v iTunes. Če želite obrniti My Photo Stream, pojdite na Settings, iCloud, Photos. Izklopite My Photo Stream in tapnite Delete, ko boste pozvani, da odstranite vse slike iCloud iz svoje naprave. Če želite izklopiti varnostne kopije, pojdite na Settings, iCloud, Storage & Backup in izklopite možnost iCloud Backup. Ne pozabite narediti teh korakov za vse svoje naprave.

Kako preprečiti prenos Dropboxa

Če uporabljate Dropbox, odprite aplikacijo in tapnite Nastavitve. Izberite Nalaganje kamere in možnost izklopite. Fotografije ne bodo odstranjene iz telefona, zato odprite mapo Fotografije in jih iz nje izbrišite. Če uporabljate nadomestno aplikacijo za shranjevanje v oblaku, preverite njena navodila, če želite onemogočiti in izbrisati samodejne varnostne kopije.